Blackjack Regler

Spillet starter med at du bliver tildelt to kort (begge vendt op ad) Dealeren modtager også to kort, hvoraf det ene kort vender op og det andet kort vender nedad.  Hvis du bliver tildelt et es (A) og et kort med en værdi på 10, så har du automatisk vundet spillet fordi du har blackjack (Blackjack betaler 3:2) – Hvis dealeren også har blackjack, er spillet uafgjort og du får din indsats retur. Hvis du ikke har blackjack, vil spillet gå igang og du skal   nu prøve at komme så tæt på 21 points som overhovedet muligt. Når du vælger at stoppe med at få flere kort, hvis du f.eks har 19 points og dealeren kommer over 21 points, så vinder du din hånd. Den højeste hånd vinder – hvis der ingen som får 21 af dig og dealeren vil den højeste hånd vinde.

Kortenes værdi på blackjack er følgende:

ES (A) har en værdi på 11 eller 1 point, afhængigt af de kort du bliver tildelt i spillet. Konge, dame og knægt har en værdi på 10 point.

Eksempel: Hvis du får et kort med 8, så er dette 8 point. Hvis du får du et kort med 7, så er dette 7 point osv.

Farverne på kortene i blackjack betyder intet, det vigtigste er værdien af hvert kort som du er blevet tildelt.

ES (A) – Hvis du får du dette kort, er dine chancer for at vinde endnu bedre fordi du selv kan bestemme om værdien på dit kort skal være 1 eller 11 og efterfølgende benytte dette til din egen fordel for komme så tæt på 21 som muligt.

Blackjack – For at få blackjack skal du have en hånd med følgende kort; 10, knægt, dronning, eller konge, og et Es som regnes som 11 = 21 (blackjack). Enhver anden kombination som er på 21 og består af andre kort er ikke Blackjack, men kun 21 point.

Hit – Du får et kort mere som kan forbedre dit resultat indtil du vælger at stoppe og dermed er så  tæt på 21 point som overhovedet muligt.

Stand – Vælger du denne funktion betyder det, at du ikke får flere kort. Denne valgmulighed benyttes når du mener at du har nok points til at vinde din hånd eller hvis du kan se, at du nemt kan tabe hvis du tager endnu et kort. En hovedregel er som regel, at du bør stoppe når du har 17 eller højer. Husregler for blackjack, er at dealeren skal stoppe ved 17.

Del (Split) – Er når du har to indledende kort med samme værdi som f.eks to 10’er eller to konger. I dette tilfælde kan du anmode om at opdele disse to kort til hænder. Hvis du vælger at gøre dette, så modtager du yderligere to kort fra dealeren – et kort til hver ny hånd, og forsætter efterfølgende spillet med to hænder. Du har nu to hænder og starter med at spille det ene kort indtil du står eller taber denne hånd, og derefter forsætter du med med hånd to. Hvis du vælger at opdele din kort bliver din indsats kopieret til hånd to. Deling af dine kort er en god mulighed når du har set dine kort, da det giver dig en endnu større chance for at vinde.

Double Down – Du fordobler dit indskud i spillet og modtager et kort mere

Overgiv (Surrender) – Denne funktion giver dig muligheden for at overgive dig, hvis du tror at din hånd ikke er god nok til at vinde. Hvis du vælger at overgive dig selv, får du halvdelen af din indsats tilbage.

Forsikring (Insurance) – Denne funktion giver dig muligheden for at lave en forsikring og dermed beskytte dig selv imod dealerens blackjack, hvis f.eks dealeren har et es (A). Vælger du at lave en forsikring ud fra dealerens es (A) så spiller du med halvdelen af din indsats. Hvis dealeren har blackjack, så vil du få udbetalt din indsats 2:1. Hvis dealeren ikke har blackjack taber du din forsikring og forsætter spillet med din nuværende hånd

Hvis du har blackjack – et es (A) og et kort med værdien 10 som dine 2 første kort og dealeren ikke har de samme kort, så vinder du med oddset 3:2. Alle andre muligheder for gevinst betales til den normale sats, 1:1.

Hvis du stopper med at få flere kort, og dealeren kommer over 21 – vinder du hånden.

Hvis hverken du eller dealeren kommer over 21, vinder den hånd som har den højeste værdi.